Man tar inte med egen alkohol

Fråga:
Snart tar jag examen och planerar att bjuda 20-30 personer på festen. Då större delen av min familj är djupt religiös har jag valt att hålla tillställningen alkoholfri. Jag vill inte heller att folk tar med sig alkohol, vare sig för eget bruk eller som present. Detta uppfattas tyvärr som märkligt bland flertalet av mina svenska vänner. Hur ska jag formulera mitt önskemål i min inbjudan utan att det ses ner på? Och kan man skåla med Pommac utan att det är töntigt?

Svar:
Visst kan du ha en alkoholfri fest! Inga bekymmer och du behöver inte skriva på inbjudan att den är så. En gäst med minsta vett och etikett tar inte med sig egen alkohol till en fest, om det inte anmodats så i inbjudan.
Så skriv du bara tid och plats som vilken inbjudan som helst. Pommac går alldeles utmärkt att skåla i, för skålen är en lyckönskan och den kräver inget annat än ett glas.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *