Medaljer – jag ska på en gala, kan jag bära dem till mörk kostym och i vilken ordning?

Fråga:
Ska på en gala med mörk kostym.

Jag har sedan tidigare fyramedaljer/utmärkelser för: För Rikets försvar i guld. FN The service of peace (FN tjänst 6 månader)-. Svenska Arméns Skyttemedalj, prisskjutning eldhandvapen. Skyttemärke i guld.

Kan jag bära något av dessa till Mörk kostym, i så fall vilken närmast knäppningen?

Svar:
Du kan bära samtliga medaljer, om det här är en formell festdräkt.

En gala kan ju vara i princip vad som helst, så du kanske ska förhöra dig om medaljer fungerar.

Nu ska jag inte utge mig för att kunna FN:s och Försvarets medaljer och rangordning, men har du fått någon av medaljerna av Kungen ska den vara längst till vänster.

Det låter som om FN ska vara först, sedan Rikets försvar, Armens skyttemedalj och sist skyttemärket i guld.

Det är nästintill osannolikt att någon kommer notera om du inte har helt rätt ordning.

Klicka här för att läsa min artikel om medaljer och ordnar >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *