Missade att tacka nej till inbjudan

Fråga:
Sitter och funderar på vad jag säga i ett telegram till brudparet. Vi missade att tacka nej till inbjudan och nu är bröllopet på lördag. Jag skäms, men det var mycket annat runt oss i samband med ”o.s.a datum”, så vi missade att tacka för inbjudan och meddelade således inte att vi inte kunde komma. Vad säger vi i ett telegram till brudparet?

Svar:
Det är lite ovanligt att man ska meddela att man inte kommer, innebar verkligen inbjudan att ni skulle endast svara nej? I annat fall har ni inte svarat alls och därmed inte heller sagt ja. Det är förvisso inte så bra det heller, men i nuläget ett bättre alternativ. Så kolla detta först.

Om ni ska avböja inbjudan så här sent inpå, gör det inte med ett telegram. Ring istället och berätta, det blir bättre och brudparet kan då få en förklaring till er frånvaro, men ett nej tack måste vara väl motiverat. Sedan kan ni skicka ett telegram och hylla brudparet som vanligt, med lycka till och kanske en trevlig vers.

Läs mer om att avböja inbjudan

Mats Daniesson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *