Mörk kostymklänning vid bröllop

Fråga:
Jag är bjuden på bröllop på pingstafton och klädsel är mörk kostym. Vad ska jag ha som tjej/dam? Jag har en lång fin ”balklänning som jag haft på min brors bröllop,kan jag ha den eller är det för fint?

Svar:
Du kan bära en ankellång klänning om den inte är vid, glittrig eller alltför festbetonad. Annars förväxlas den med en frackklänning och det kan du inte bära vid mörk kostymklänning. Läs här om hur den klänningen ska utformas >>

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .  Lägg till Etikettdoktorn på Facebook .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *