Netikett – ska man vidarebefordra andra e-postbrev?

Fråga:
OM man skickar ett mail till en mailgrupp, är det då god netikett att sprida det mailet vidare, utan att först kolla med avsändaren?

PS Jag prenumererar redan – om jag inte kryssar i att jag vill prenumerera får min fråga lägre prioritet… Men du behöver inte lägga till mig en gång till på din prenumerationslista.DS

Svar:
Det beror helt och hållet på innehållet. Är det en privat inbjudan till en fest är det dålig netikett att sprida vidare, men är det t.ex. mitt nyhetsbrev blir det uppskattat om det sprids. Det blir således en bedömningsfråga från gång till gång.

Mitt råd blir, är du tveksam ska du avstå att vidarebefordra e-posten och fråga om det är ok. Hantera ett e-postbrev på samma sätt som om du fått det med den vanliga posten i din brevlåda.

Nyhetsbrevet från mig, där kan du vara lugn. Det sköts med automatik, en databas som läser din adress och finns du där redan läggs du inte till på nytt. Du behöver inte klicka i rutan att avstå, med lägre prioritet.

Klicka här för att läsa min artikel om netikett >> 

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *