Nyfikna kollegor besvarar man med…

Fråga:
Jag undrar om man måste svara på närgången fråga från nyfiken kollega? Har hon rätt att få veta om jag har fått t ex en päls (som jag bar i vintras) t ex av min särbo? Ställa frågor om om min familj, ekonomi etc???Vem jag ska resa med etc? jag anser att det är privat område och ytterst impertinent att fråga om.Vad svarar jag?

Svar:
Det är ofta ett dilemma, men ett bra svar är: ”Hur tänker du nu?”. Väldigt ofta börjar folk förklara sig, komma med tveksamma svar och sedan lägga ned, för det finns inget bra svar. Skulle de fortsätta fråga nyfiket så är det bara att säga som det är, dvs. det är något som jag inte brukar berätta.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *