På resa – alkoholfritt hotell i Förenade Arabemiraten?

Fråga:
Vi satt och diskuterade angående alkoholfritt hotell, enligt min mening så serveras ingen alkohol på hotellet, men får man ha alkohol på sitt eget rum? Låter konstigt med det pratades mycket o detta, och om jag/vi dricker vin eller öl om man är ute och äter en dag, kan väl inte vara förbjudet, med respekt för hotellets regler måste jag bara få ställa frågan, resan går till Förenade Arabemiraten därav frågan.

Svar:
Juridiskt  BETONAR jag att mitt svar är inte helt säkert det korrekta. Kolla med ambassad eller myndigheter. Jag kan gissa att resan går till Dubai och de är inte lika strikta med alkoholförbud som i de övriga emiraten. Man KAN köpa alkohol på vissa hotell och man kan i reseråd läsa:

”Rådet till den som vill ta en drink eller ett glas vin på hotellbalkongen blir att köpa med sig alkohol från flyget eller från taxfreebutiker.  2 liter sprit och 2 liter vin är tillåtet att ta med sig  in i Dubai .”

Ur etikettsmässig synpunkt är det lagligt så är det även helt ok att dricka alkoholen på rummet. Alkoholfritt hotell innebär antagligen att det inte serveras något. Men som sagt, kolla upp vad ni får eller inte får innan ni reser.

Läs mer om utlandets etikett

Den här frågan tillhör gruppen frågor om utlandets etikett

Mats Danielsson, etikett- och bemötandeexpert
Etikettdoktorn 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *