Parentation för icke medlemmar?

Fråga:
Jag är ordförande i en förening och fick efter senaste årsmötet kritik för att jag inte höll parentation över medlems avlidna fru (ej medlem). Frun var inte aktiv i klubbarbetet. Gjorde jag rätt?

Svar:
I vissa föreningar är enbart den ena partnern formellt medlem, sedan är man eller hustru också aktiva precis som om de vore medlemmar. Då kan man hålla en parentation (minnestal med tyst minut) för den personen.

I detta fall uppfattar jag det inte som så, utan det är endast maken som är medlem och aktiv. Då håller man ingen parentation, precis som du gjorde. Man kan däremot besöka sin vän som blivit änkling, skicka blommor till kistan och kanske vänner från klubben närvarar vid begravning och som stöd. Men en parentatation hålls enbart för medlemmar.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *