Politiskt korrekt slips? – för partiet med djupblå/silver i sin färg

Fråga:
Jag har lite frågor angående val av färg på slipsen i politiska sammanhang. Jag är en relativt ung kille med en ganska hög befattning inom ett mindre politiskt parti vars politiska färg är djupblå/silver. Vanligtvis bär jag svart kostym och vit skjorta i politiska sammanhang och undrar ifall det finns några särskilda traditionella ”förhållningsregler” i politiska sammanhang, bör t ex slipsen kopplas samman med de politiska färgerna eller inte, vad ger de olika färgerna i de sammanhangen för signaler? (utöver det klassiskt politiska) Sen undrar jag lite över vit slips, är det främst en slips att använda vid begravning som nära anhörig eller går den även annars?

Svar:
En svår fråga, men slipsen bör matcha resten av klädseln med tanke på färg och stil men behöver för den skull inte ha samma färg andra kläder. Slipsens färg ska givetvis inte skära sig mot andra plagg men samtidigt inte vara så lik kostymens att de smälter ihop färgmässigt. Vill du sticka ut kan du välja en röd slips, Carl Bildt kan ofta ses i denna färg och rött säg symbolisera makt. Så någon sådan koppling behöver du inte tänka på – se snarare till att den passar dig som person och din stil. Det kan nog vara till fördel om du håller dig till mer diskreta färger.

Vit slips är modernt tillsammans med svart skjorta, med vit skjorta associeras den direkt till begravning.

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här 
Besök gärna vår webbsida
www.etikettdoktorn.se , du hittar över 600 artiklar om etikett

 

 

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *