Prata med mat i munnen

Fråga:
et gamla vanliga som man fick lära sig som liten att aldrig prata med mat i munnen, men om en person frågar en något och man precis har stoppat i sig en bit kan det lätt bli lite pinsamt, har du några förslag för att undvika eller underlätta denna situation?

Svar:
ul fråga! Om du har stoppat in en ny tugga så får du avvakta med att svara. Det är inte på något vis pinsamt, den som frågat märker med all tydlighet att du just nu har mat i munnen. Den paus som uppstår är högst naturlig.

Har man något i munnen som tar lite tid att tugga, en seg köttbit t.ex. Kan man peka lite diskret på sin mun som en markering. Det fungerar alltid.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *