Present – vid middag på restaurang till 40-åring. Tar jag med något om jag betalar min egen mat?

Fråga:
Är bjuden på en 40-årsmiddag ute på krogen. Jubilaren kommer inte bjuda gästerna på något vid besöket, utan vi betalar notan själva. Förväntas jag ta med en present?

Svar:
Det är en mycket svår fråga att svara på och vad andra människor förväntar sig är omöjligt att besvara. Blommor tar man inte med sig på ”lokal”, det vill säga en plats utanför hemmet, då det är för svårt att hantera (inga vaser).  Eftersom det inte framgår av inbjudan skulle jag sannolikt ta med mig en flaska vin eller motsvarande.  Därmed slipper ni komma tomhänta, men samtidigt blir det till en rimlig kostnad.

Klicka här för att läsa min artikel om vett och etikett vid presenter >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *