Ska på bröllop med klädkod ”kavaj”, vad gäller?

Ska på bröllop med klädkod "kavaj", vad gäller?

Fråga:

Ska på bröllop med klädkod ”kavaj”, vad gäller?

Jag ska på bröllop och tänker ha en mörk kritstrecksrandig (tunna ränder) kostym, svarta skinnskor, vit skjorta, svart livrem och svart slips.

Är det något av detta som är mindre bra eller tabu?

Funderar mest på slipsen.

Svar:

Kavaj vid bröllop innebär vanligen mörk kostym och du väljer helt korrekt en kritstrecksrandig sådan. Det blir en del av svaret på din fråga ska på bröllop med klädkod ”kavaj”, vad gäller.

Mörk kostym är en mörkt blå, mörkt grå eller svart kostym med vit skjorta och slips. En kritstrecksrandig kostym kan också fungera, även om den anses ha en lägre nivå än de övriga.

En vit eller färgad ficknäsduk passar bra, till detta är slipsen är mest elegant till bröllop om den är diskret grå/silverfärgad, men alla varianter går bra.

Ja, det är möjligt att bära en svart slips vid ett bröllop. En svart slips anses ofta formell och passar till mörka kostymer, men de färger du väljer associerar en hel del till begravning.

 

Läs mer i min artikel om klädsel bröllop >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *