Fest – kan jag bära min klänning från bröllopet i somras?

Fråga:
Jag och min man hade vigseln med bara ett fåtal inbjudna i våras och ska nu i efterhand ha själva festen (kombinerad med min mans födelsedagsfest eftersom han fyller jämnt).  Jag hade vid vigseln en ganska enkel, cremefärgad, vadlång klänning i chiffong och siden passande till klädseln till mörk kostym (om det nu finns en sådan klädkod; vi tänkte använda oss av den eftersom vi har upptäckt att om man skriver klädkod: kavaj så kommer folk i allt från jeans eller kortkort till mörk kostym och lång klänning, och det är ju inte så kul). Kan jag samma klänning som jag hade vid vigseln på festen, eller verkar det konstigt?

Svar:
Din fråga beskriver så bra skillnaderna mellan kavaj och mörk kostym som klädkod på inbjudan.  Alltför många kommer i ”kavaj”, men med jeans eller annat till om man skriver det.

Då blir mörk kostym en tydligare kod.  Om du trivs med din klänning så kan du givetvis bära den´ännu en gång. Det är en smaksak.

Klicka här för att läsa om klädkoden mörk kostym >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *