Spel – vad är det för vett och etikett som gäller när man vinner på betting?

Fråga:
Vad bör man tänka på för vett och etikett om man vinner på betting?

Svar:
Hur man är en dålig förlorare i allmänhet vet nog de flesta.

Alla känner någon som har det extra svårt när det kommer till att hantera förluster.

Oavsett om det gäller Monopol med familjen eller en vänskaplig tennismatch med arbetskollegorna så har en del personer problem med att hantera besvikelsen när de förlorar i spel, tävlingar eller matcher.

Så är det bara och det är en högst personlig egenskap som inte behöver betyda att man är en sämre person för att man får spel om man förlorar ett vad.

Men hur är man en god vinnare då?

Det är något helt annat och ödmjukhet är oftast ledordet.

Man kan vinna på olika saker men vi vill fokusera på de personer som följer idrott och annat och kanske lämnar in en tipsrad i veckan tillsammans med polarna.

På bettingsidor kan vem som helst vinna och kamma hem sitt oddsspel, men hur bör man bete sig för att inte göra sig ovän med de som just den här gången förlorade?

Vi ska gå igenom hur du är en god vinnare när det kommer till betting, så kanske du får behålla dina vänner nästa gång du sätter 13 rätt på stryktipset.

Nätet är fullt av bettingsidor med oddsbonusar och möjligheter att spela på all världens marknader men vinsten är väl inte värd så mycket om man inte kan hantera den värdigt, tycker vi.

Vid firandet av vinsten: Var ödmjuk och undvik på alla sätt du kan att framstå som kaxig eller överlägsen.

Chansen är stor att dina vänner eller bekanta lika gärna kunde haft turen med sig och ingen gillar en skrytmåns, speciellt inte om skrytet är obefogat och prestationen grundad på tur.

Bjud på champagne eller annat du korkar upp för att fira din vinst och se till att alla får en del av bjudsaker du strör omkring dig i det akuta skedet.

Ingen av dina förmodat lite avundsjuka vänner tycker om dig mer om du inte inkluderar dem i skålen du gör för att fira.

Se din vinst som något ni alla gemensamt ska sola er i glansen av och exkludera ingen, det kommer att löna sig nästa gång någon annan vinner.

Skryt inte på sociala medier.

Denna punkt är mycket viktig, speciellt för de yngre generationer som tror att allt ska synas på Facebook.

Allt ska inte synas på Facebook eller andra ställen på nätet, faktum är att man bör vara väldigt försiktig med vad man publicerar online i alla lägen.

Att skryta om en fet bettingvinst ger dig framförallt två dåliga följder du helst undviker.

Först och främst tycker folk att du är dryg, även om någon gläds med dig så kommer de flesta av dina låtsasvänner på nätet bara att känna avund.

För det andra så kommer ett antal mindre hederliga personer få nys om att du har kammat hem pengar de gärna skulle ha i sin besittning själva.

Att skryta om materiella ting online är aldrig en god idé eftersom någon alltid letar efter byten att stjäla.

Tiden efter vinsten: Beroende på hur mycket du vunnit ska du se till att fördela din skatt på ett lämpligt sätt bland personer i din närhet.

Har du vunnit en nätt slant så kommer folk att förvänta sig något, var så säker.

Det betyder inte att du ska kasta bort din bettingvinst på andra men att du bör överväga vad du kan göra för att visa din uppskattning och kärlek till personer som av någon anledning betyder något för dig.

Symboliska summor kan räcka i många fall, bara du inte får din släkt, vänner eller partner att känna att du struntar i dem helt och hållet.

Det är trots allt en ren slump, oftast, att du fått en vinst att göra vad du vill med och självklart ska du vara generös mot dem som förtjänar det.

Använd skallen och var inte en snåljåp.

Ingen gillar en snåljåp, speciellt inte när det gäller så slumpartade saker som betting och spel.

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *