Tal och skor

Fråga:
Min son ska gifta sig i augusti. Jag kommer att hålla ett kort tal till brudparet. Finns det några regler att hålla sig till? Brudens förälder kommer från Chile och Syrien.

Mörk kostym är klädkoden. Jag kommer att ha en oxblodsfärgad lång klänning: Jag undrar om jag kan ha högklackade silvriga sandaler eller om skon måste var “hel”? 

Svar:
Vare sig du ska hålla tal för hundrade gången eller för första gången så kräver det förberedelser. Den rutinerade talaren eller nybörjaren, alla behöver planera.  Ett bröllopstal ska önska brudparet lycka till och sända budskapet att de ska få ett fint liv tillsammans. Detta ska vara temat i varje tal till brudparet och det är det enda skälet till att ett tal hålls. Det är till brudparet du talar, inte hderas föräldrar så i det fallet spelar inte brudens härkomst någon roll. Läs om bröllopstal här så får du mer information >>

Formellt är hellång klänning fel vid klädkoden är mörk kostym. Den ska vara ankellång men jag utgår ifrån att du avser en sådan. Dina silvriga sandaler kommer säkert fungera bra, då klädkoden ligger nära aftonklänningen och är lik den.

Klicka här för att läsa om klädkoden mörk kostymklänning >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *