Tal på bröllop, vad ska jag säga?

Tal på bröllop, vad ska jag säga?

Fråga:

Tal på bröllop, vad ska jag säga? Jag behöver hjälp att få ihop ett tal till yngsta sonens bröllop.

De har slagit samman trädgårdsvigsel med svärdotterns 30-års fest samt deras inflyttningsfest.

Så är inte säkert att det blir en massa tal och sådant men jag vill vara förberedd.

Svar:

Det låter klokt att du ändå förbereder ett tal och med tanke på om det blir något tillfälle för detta behöver du inte förbereda något längre tal.

Många ställer sig frågan om tal på bröllop, vad ska jag säga. Men det är oftast inget större bekymmer. Fundera på positiva saker som skett i hans liv.

Lägg in saker om hans hustru, som att hon är välkommen i familjen med mera. Tala om sådan du är bekant och känner dig trygg med.

Att hålla ett bröllopstal är en speciell uppgift. Här får några tips och exempel för att hjälpa dig skriva ett minnesvärt tal. Vill du se en video om hur du talar, så hittar du den här. 

Jag ger några konkreta tips här:

Personlig touch: Börja med att reflektera över ditt förhållande till din son. Dela några personliga minnen eller ögonblick som har påverkat dig och som du vill dela med brudparet.

Önska lycka: Önska brudparet all lycka i deras framtida äktenskap. Du kan säga något som: “Jag ger er alla mina gratulationer och jag hoppas att ni känner all kärlek och stöd för er båda som finns i det här rummet idag!”

Inkludera roliga minnen: Dela några roliga eller hjärtevärmande minnen från din sons liv. Kanske något från barndomen eller ungdomsåren som visar hans personlighet och karaktär.

Tacka gästerna: Avsluta med att tacka alla gäster för att de är där och fira denna speciella dagen tillsammans med er.

Kom ihåg att det viktigaste är att tala från hjärtat och att visa din kärlek och stöd för brudparet. Lycka till med talet!  Vill du ha hjälp med att skriva ett tal, så kan jag givetvis gör det också. Det tar jag betalt för och då kan du höra av dig.

Läs mer i min artikel om hålla tal, en video >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *