Toastmaster – hur ska han eller hon vara placerad?

Fråga:
Toastmasterns uppgift lär vara att styra aktiviteter under en middag. Var bör han/hon vara placerade i förhållande till värden?

Svar:
Toastmasterns uppgift är ibland annat att presenterartalarna och ger dem ordet, hålla en bra talarlista, och ger tidsregler för talen, blandar mellan tal och telegram, läser upp de telegram som inkommit och om allsång, och ingen leder den, då är det toastmasters uppgift att leda sången. Till detta kommer en mängd andra uppgifter för honom eller henne, det kan du läsa i den bifogade länken härunder.

Tostamastern bordplaceras lämpligen så hon eller han hal kontakt med hela bordet och syn och hörs. Det behöver inte nödvändigtvis vara  i närheten av värden, men visst underlättar det om dessa kan kommunicera. Fri placering således, men med strategiskt tänkande istället.

Läs mer om toastmasters uppgifter 

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *