Tog foton trots mitt nej – ska jag ha en f.d vän nu?

Fråga:
Nyinköpt ny motorcykel och resa i Norge. Undermåliga däck från leverantören gör att MC:n behöver bärgas. Jag ber min resekamrat, på egen motorcykel, att inte fotografera min nya MC:n stående på bärgningsbilen. Min resekamrat tog foton mot min vilja. Han respekterade inte min önskan och slår ifrån sig, det spelar väl ingen roll/ är du så känslig. Är detta ett acceptabelt beteende? Skall han hädanefter var en f.d resekamrat?

Svar:
Detta handlar mer om relationer än etikett, men visst kunde din kamrat respekterat din önskan. Men att gå så långt som till före detta reskamratlåter väl lite överdrivet. Det var ju knappast ditt fel att hojen måste bärgas, så vad har du att skämmas för? Mitt råd är att du bara struntar i alltihop och i lugn och ro ber kamraten att radera bilderna.

Med vänlig hälsning
Mats ”etikettdoktorn” Danielsson

Du kan skicka en fråga om Vett och Etikett. Klicka här . För mer info, besök www.etikettdoktorn.se , med över 600 artiklar om etikett och föreläsningar .

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *