Undran – jag har ställt en fråga, men inte fått svar. Varför?

Fråga:
Jag har ställ en fråga men har ej fått något svar. Etikettdoktorn svarar vad som förväntas eller vad?

Jag har ställt en mycket enkel fråga, men “doktorn” kan inte svara på den…

Svar:
Alla frågor får svar, även om jag inte skulle ha ett sådant. Bra att du hör av dig och jag förstår att du känner så här.

Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa dig. Detta har jag mailat till dig, men jag saknar ditt svar.

Tyvärr vet jag inte vilken fråga du avser, eftersom det inkommer ett så stort antal varje dag. Så jag ber dig även här, hör av dig med frågan igen så kan jag spåra den.

Det finns fyra olika skäl till varför en fråga kan förbli obesvarad:

  1. Frågeställaren har fått svar, men inte angivit sin e-postadress eller en felaktig sådan och därmed inte fått besked om när och en länk till svaret.
  2. En fråga är otydligt skriven eller formulerad så den inte kan förstås.  Frågeställaren får då ett mail med önskan om förtydligande, men frågeställaren återkommer inte.
  3. Om frågeställaren, i enlighet med föregående punkt, inte lämnat sin e-post, så har den otydliga frågan därför lagts i papperskorgen.
  4. Frågor av kränkande natur eller med länkar för att göra reklam åker i soporna med raketfart!

Jag vill därför uppmana er som skriver och väljer att inte lämna e-post. Skriv tydligt, var noga med stavning med mera, annars riskerar den att kastas och förbli obesvarad.

Exempel på frågor som returneras:

  • Texter som SKRIVS ENBART MED VERSALER är sådana som jag inte skriver om utan sänder tillbaka.
  • Även frågor där frågeställarenvarkenanvänderpunktkommaellermellanslag (frågeställaren varken använder punkt, komma eller mellanslag) riskerar också att kastas.
  • Ibland skriver frågeställaren sin fråga fyra eller fem gånger (sannolikt i tron att den fortare ska besvaras), men resultatet blir ofelbart att skräppostfiltret sorterar bort frågan.
Är det däremot en text som innehåller lite stavfel eller saker som enkelt kan korrigeras, då justeras detta i mesta möjliga mån

Klicka här för att läsa mer om vett och etikett på nätet >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *