Val av färg på kavaj/kofta till kvinna på bröllop. Klädkod ”trädgårdsfest”

Fråga:
Jag ska på ett bröllop på lördag och har ett dilemma. Klädkoden är ”trädgårdskläder” då själva festen efteråt ska hållas i en trädgård. Jag har bestämt mig för en stark rosafärgad, hög långkjol. Till detta ska jag ha ett vitt linne. Vad kan man ha för överdel över linnet som man kan slänga på sig när det blir kallt? De som gifter sig är inte så mycket för frack, mörk kostym osv. Bör tilläggas att jag är 21år också. Ska jag välja vit kavaj eller vit kofta? Marinblå kavaj eller kofta? Eller svart kavaj/kofta? Det jag helst skulle vilja ha är en vit volang sjal som är i ett tjockare varmt tyg, väldigt elegant. Vad tycker du? Jag vill ju inte sticka ut för mycket heller eller överglänsa bruden.

Svar:
Som alltid är en påhittad klädkod omöjlig att tolka, man vet inte ett dugg hur värdparet tänkt sig. Här får du ändå en liten fingervisning. Din ålder har ingen som helst betydelse när det gäller klädkoder och skriver brudparet ”trädgårdsfest” på inbjudan så får man utgå ifrån att gästerna behöver ha något varmare på sig. Med tanke på att ingen tydlig kod är angiven och du känner brudparets stil kan du välja vilket som helst av de plagg du föreslår. Vit kavaj låter klädsamt till rosa kjol, men är du smart tar du det varmaste plagget – koftan. Oavsett vilket du väljer lär du inte överglänsa bruden.

Läs mer om obegripliga klädkoder 

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *