Vår dotter gifter om sig med en man vi inte tycker om, vad ska vi säga?

Vår dotter gifter om sig med en man vi inte tycker om, vad ska vi säga?

Fråga:
Vår dotter gifter om sig med en man vi inte tycker om, vad ska vi säga?

Vad säger jag som mamma till bruden?

Hon ska efter 25 års äktenskap med tre barn och hastig skilsmässa, nu gifta om sig med en för oss helt obekant man som vi verkligen inte tycker om.

Svar:
Mitt svar på er fråga vår dotter gifter om sig med en man vi inte tycker om, vad ska vi säga. Det svaret blir att lyckönska henne.

Jag ska vara rakt på sak, ni upplever att hon lämnar sin man för en annan kärlek. Det är er dotters val och lycka och ta inte ställning emot henne.

Ni vet inte hur hennes tidigare äktenskap upplevts av henne, ni vet heller inte varför hon väljer att leva med denna man.

Däremot vet ni att han kommer bli er svärson och ni har inget annat att välja på. Möjligen att framledes undvika honom, men hur blir det?

Därför ska du som mamma lyckönska din dotter, lyfta det positiva och vara hennes mamma även i talet.

Hon har garanterat gått igenom ett och annat med skilsmässa etc. och hon önskar nog inget mer än att du ska stötta henne och finnas vid hennes sida.

Du ska säga grattis och lycka till.

Läs mer i min artikel om tips för talare >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *