Värdskap – om att vara värd?

Fråga:
Kan man säga: Evenemangen var värd av min man. Eller hur är det bästa att använda – vara värd?

Svar:
Jag vet inte riktig vad du menar, är det språkligt sett du undrar? I så fall finns det säkert de som kan svara bättre än jag. Men om du avser att din man varit värd för ett evenemang borde du skriva: ”Värd för evenemanget, var min man”.

Om du istället syftar på en belöning eller att du vill visa din uppskattning, kan du skriva: ”Min man var värd detta evenemang<\em>.

Klicka här för att läsa mina artiklar om värdskap >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *