Vett och etikett – Black Tie. Galamiddag med kungaparet i New Yorik

Fråga:
Min man och jag ska delta i The Green Summit Royal Gala Dinner i New York som arrangeras av Svenska Handelskammaren här. Klädseln är Black Tie men då kungaparet och prinsessan Madeleine deltar undrar jag om denna Black Tie-klädsel är annorlunda eller om den är enligt din etikettbok. Jag avser att ha klänning, ge mig råd om typ, skor, väska och ev något ytterplagg/sjal.

Svar:
Black Tie är alltid detsamma, dvs. smokingklädsel och enligt min etikettbok. Damerna kan välja mellan klänning, kjol och byxor med top. Smokingklänningen kan vara kort eller lång, men ska då vara ”mindre fin” än lång frackklänning.

Läs mer om smokingklänning

Mats Danielsson, etikett- och bemötandesxpert
Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *