Vett och etikett – frackklänning. Hur gör jag med kappa och skor?

Fråga:
Ska på stor bal i slutet av september,  vi ska börja i kyrkan ett par kvarter bort för att sedan f ortsätta i Stadshuset.  Problemet blir då kappa och skor för att gå dit. Vädret blir ju svårt att sia om. Handskar är vad jag förstår inte ett måste.
Tacksam för svar.

Svar:
Tolkar jag dig rätt så undrar du om du ska ha kappa och skor.  Skor är ingen problem, du tar på dig ett par bekväma som du kan promenera i och bär dem även i kyrkan. Det syns inte då din klänning är golvlång. Dina festskor bär du med dig och byter till på Stadshuset. En aftonkappa  med sidenfoder är den klassiska modellen, siden som var mjukt mot klänningen. Har du ingen sådan tar du en annan passande och är det varmare temperatur går det bra med en schal. Skor och kappa lämnar du sedan i garderoben.

Läs mer om skor eller balklänning

Mats Danielsson, etikett- och bemötandeexpert
Etikettdoktorn 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *