Vett och etikett – bar överkropp. När man är ute och promenerar – bar överkropp

Fråga:
När man ska ut och rasta hunden, vi bor i ett villaområde i södra Sverige, önskar jag svar på om det inte hör till”god ton” att, även om det är varmt, ta på sig en skjorta, om man är man och en blus/T-shirt om man är kvinna. Bar överkropp på mannen tycker jag är lite ”B”. Har jag rätt inställning?

Svar:
Det är en ofta diskuterad fråga om vad som är rätt eller fel här och jag måste nog svara diplomatiskt att det beror på situationen. Är det ett område med mycket folk, en restaurang eller butik så är svaret omedelbart ja, man tar på sig något. Är det däremot en varm sommardag, man arbetar i trädgården och går i shorts/badkläder eller liknande och då tar en sväng med hunden i dessa kläder inte är något att uppröras över. Det är kanske enklast om klädseln stör någon annan, kanske man kan göra som du föreslår, ta på sig en tröja/linne/t-shirt vare sig man är man eller kvinna.

Om du tänker rätt eller fel kan jag således inte avgöra, det beror som sagt på situationen. Jag skulle nog för egen del inte bry mig särskilt mycket.

Läs mer om kläder var och när

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *