Vett och etikett i språket – är min text på korrekt svenska?

Fråga:
Jag har fullständig respekt för dina besked till mig. Du är välkommen att höra av dig till mig med svar på min tidigare fråga, men skriver jag på korrekt svenska?

Svar:
Du har inte skrivit din fråga på helt korrekt svenska, men jag förstod vad du avsåg i din tidigare fråga och sedan har jag korrigerat din text. Men du försöker att skriva på svenska och det är det mest viktiga, sedan förekommer det att även vi som är födda med språket, skriver och stavar fel. Men oftast mest beroende på slarv. Skulle du läsa denna spalt i sin helhet kommer du garanterat hitta både stavfel och felaktig grammatik. Tyvärr får jag ofta frågor från personer som skriver till mig, där de uppenbart kan svenska, men deras sätt att skriva gör texten obegriplig. Det saknas kommatering, man sätter inte punkt och använder enbart gemener (små bokstäver). Det kan vara betydligt värre att förstå.

Du är alltid välkommen åter med nya frågor, hjälps vi åt kommer det bli bra.

Klicka här för att läsa min artikel om att skriva med etikett >>

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *