Vett och etikett med handblomma på begravning?

Fråga:
På begravning är jag van vid att bara kvinnor har en blomma att lägga på kistan.Vid min senaste begravning fick vi för få buketter från Fonus, jag sa då att det är bara kvinnor som ska ha en blomma.
Inte ens prästen visste att det var så, hon stod bredvid när vi diskuterade det.
Har jag fel, har det ändrats på senare år? Kommer från Halmstad där det är naturligt.

Svar:
Först ett tips: Du skickade din fråga som en kommentar och det får du givetvis gärna göra, men då publiceras ditt namn automatiskt och det sker inte när den lägga som en fråga. Det är ingen tillrättavisning utan mer som en information för att skydda ditt namn på nätet. Din kommentar är därför raderad och svaret publiceras här.

Det var förr tradition att endast kvinnor hade handblomma, men det har med tiden ändrats och har idag blivit nästan lika vanligt med handblomma hos män. Svaret är att det är inte fel om en man har en blomma, men lika korrekt om han avstår från detta. Valfritt således.

Läs mer om att delta på begravning

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *