Vett och etikett – middag vid dop

Fråga:
Vår andra dotter ska döpas om ett tag, så vi håller på med förberedelserna. Vi undrar vad du anser om detta upplägg: Närmsta släkten är bjuden, 12 st. Vi har tänkt att ha dopmiddag med varmrätt och tårta dagen innan cermonin, lördag, på söndagen efter cermonin har vi tänkt att bjuda på smörgåstårta och hemgjord glass. eller ska man ta tårtan på söndagen och glassen på lördagen? Vad tycker du även om smörgåstårta, vill ha något snabbt som inte kräver någon förberedelse?

Svar:
Det låter som du verkligen tänkt dig en härlig familjefest. Ditt förslag med middag och tårta vid högtiden låter mycket bra.  Om du vill göra något enklare är det formellt inget som hindrar. Dop eller namngivningceremonier kan också vara enkla, informella med endast kaffe och tårta. Nu förstår jag att du vill bjuda till lite fest när alla är samlade och då tycker jag att middagen och sedan en lunch/brunch med smörgåstårta och glass är utmärkt. Sedan vill kanske gästerna åka hem i god tid då kan en buffé vara perfekt.

Så egentligen kan jag bara bekräfta det du föreslår.

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *