Vett och etikett på jobbet – hur utformar jag mina visitkort?

Fråga:
Jag har nyss börjat arbeta efter att ha läst till socionom.

I mitt arbete använder vi visitkort. Min yrkestitel är verksamhetschef, men jag vill också att min yrkesutbildning (socionom) ska synas på mitt visitkort, då företaget jag arbetar inom är verksamt inom socialt arbete.

Hur ses detta på i affärssammanhang och hur ska jag skriva ut detta på mitt visitkort.

Svar:
Kortet är till för att informera mottagaren av det om ditt namn, din tjänsteställning och det företag du representerar, med adress och telefonnummer dit.

Så ange alla de kontaktuppgifter till dig och till företaget som kan anses nödvändiga.

I vissa kretsar är akademisk examen viktig och bör vara med. Kanske är detta mest viktigt om man har en doktorsexamen.

Men inget hindrar att du har denna med, då anger först din befattning och därefter din akademiska titel.

Klicka här för att läsa min artikel om visitkort >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *