Vett och etikett – presenter. Ska vinet serveras, det som jag givit som gåva?

Fråga:
Om jag som gäst har med mig en flaska vin, som present, på en fest. Ska jag förvänta mig att bli bjuden på den då? Ska våra värdar öppna den och bjuda på den?

Svar:
Du kan inte som gäst förvänta dig att vinet ska serveras, lika lite som ett värdpar kan förvänta sig vin som present och därmed kunna bjuda på det. Det är snarare så att vinet sparar värdparet till ett annat tillfälle då det val du gjort som gäst kanske inte alls passar till maten.

Läs mer om presenter

Mats Danielsson, etikett- och bemötandeexpert
Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *