Teknisk etikett – vett och etikett vid SMS, vad gäller?

Fråga:
Jag är med i en kör i kyrkan och körledaren vill att vi ska skicka ett SMS och meddela när vi inte kan komma till en körövning eller till kyrkan när vi ska sjunga där.

Jag gjorde det senast i påskas och meddelade att jag var sjuk och tyvärr inte kunde vara med och sjunga på påskdagen i kyrkan.

Även i höstas när jag skulle ut på en längre pilgrimsvandring så skickade jag ett SMS om att jag skulle vara borta i ett par månader. Men han svarar aldrig.

Det känns konstigt att han inte svarar och jag undrar om det är jag som har en felaktig förväntan. Han är en annan generation än jag och det kanske är en generationsfråga?

Svar:
Det kan vara en generationsfråga, men att först be om en kommunikation via SMS, för sedan inte svara är direkt dålig stil.

Jag tycker att du öppet och ärligt ska ta upp detta med honom, gör det gärna när fler är närvarande i kören.

Du behöver inte angripa honom, utan fråga om du skickat till fel person eller om han inte tycker att detta är ett bra sätt att kommunicera via SMS.

Berätta för honom att du förväntar dig ett svar och en accept på att han läst ditt meddelande.

Ett svar på SMS är hyfs och fason. Om man inte hinner svara, så får man meddela det istället via telefon.

Klicka här för att läsa om vett och etikett vid SMS >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

 

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *