Vilken klänning passar?

Vilken klänning passar?

Fråga:

Vilken klänning passar?

Kan jag ha en lång bourgognefärgad sammetsklänning med lång ärm, hög hals och små silverprickar då jag är inbjuden på examensbal?

Klädkoden är högtidsdräkt men mörk kostym accepteras.

Svar:

Vilken klänning passar dig bäst, en golvlång balklänning eller en ankellång dito?

Då det är en examensbal med högtidsdräkt bör du ha en lång klänning och det framgår inte av din beskrivning.

Alltid extra fin, gärna vid (inget krav) och glittrig festklänning. Alla material som kan ses som festliga och glittrande fungerar, så där är din klänning perfekt. Färgen är valfri, lika med mönster, inget bekymmer det heller. Frack- balklänningen kan vara både med eller utan ärm eller hög hals. Så även där är din bra.

Färg och utformning är fritt, så länge som det är en utpräglad festklänning. Så absolut! En bourgognefärgad sammetsklänning med de specifikationer du nämner låter som en elegant och passande val för en examensbal med klädkoden högtidsdräkt.

Sammetsmaterialet ger en touch av lyx och de små silverprickarna kan addera subtilt glitter till din look. Kombinerad med långa ärmar och en hög hals ger klänningen en sofistikerad och formell känsla.

Du kommer definitivt att lysa i denna outfit. Komplettera gärna  klänningen med lämpliga accessoarer och en fin make-up för att slutföra din festlook.

Läs mer i länken som följer så hittar du fler tips på klädkoder.

Läs mer i min artikel om högtidsdräkt >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *