Klädsel – vit kostym för kvinna?

Fråga:
Vi ska ha fest på jobbet och jag har en vit business kostym som jag har svarta skor och ett svart linne till. Jag skulle vilja ha den på mej för jag känner mej elegant i den. Är det okey även för en kvinna?

Svar:
Om ni ska ha en fest utan någon speciell dresscode, så låter det som en fin klädsel. Jag gissar att du avser en byxa med jacka därtill, kanske inte en herrkostym direkt.

Läs mer om klädkod finare vardag

Mats Danielsson, Etikettdoktorn

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *