Bör man tacka personalen på en restaurang?

Bör man tacka personalen på en restaurang?

Fråga:

Bör man tacka personalen på en restaurang?

Vi var nyligen på middag ute med vänner, och vi reagerade på att de aldrig tackade serveringspersonalen eller ens uppmärksammade deras existens när de fyllde på vin, tog bort tallrikar osv.

Visst kan man ha olika syn på klasskillnader osv. men det kändes lite väl polerat tölpaktigt, så vi undrade vad som egentligen är “rätt”.

Troligtvis beror det på tillställning och plats, i det här fallet var det en vanlig middag på en inte alltför formell restaurang.

Finns det tillfällen då man ska uppmärksamma personalens existens och andra då det anses fel?

Svar:

Självklart bör man tacka personalen på en restaurang. Men det finns personer som anser att man inte tackar de som får betalt för att hjälpa till.

Detta ohyfsade beteende är helt felaktigt. Då säger man, med det resonemanget, inte heller tack till läkaren, tandläkare, bilmekanikern eller annan person som arbetar med service.

Hur fel detta resonemang är tror jag de flesta läsare här håller med om.

Om du inte är nöjd med den hjälp du fått, ta personen åt sidan och förklara i så fall vad  du inte uppskattat. Men sedan kan man i alla fall uttrycka ett tack för den service personen fått.

Läs mer i min artikel om tacka >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *