Det goda värdskapet

Det goda värdskapet

Det goda värdskapet. För tjugo år sedan gavs boken Det goda värdskapet ut för första gången i Sverige och gjorde stor succé. Sedan publiceringen har läsare i Norge, Danmark, Holland och Storbritannien, genom översatta upplagor, också kunnat ta del av hur man är värd på bästa sätt. Boken utgår nämligen från tesen om att värdskapet är universellt men samtidigt högst individuellt. Genom illustrerande beskrivningar av situationer som läsaren kan känna igen sig i bidrar författarna Blohm och Gunnarsson till en bättre förståelse för vad det innebär att mötas – oavsett om du är en helt vanlig person, ett företag eller en nation. Kort och gott är det en konstform att få andra att känna sig välkomna och att vara en formidabel värd. Ämnet är minst lika aktuellt nu som då och i det här inlägget tänkte vi spinna vidare på vad som utmärker en toppenvärd i våra ögon.

Konversationsförmåga
En god värd behärskar förmågan att föra ett givande och stimulerande samtal. Han eller hon är vänlig, ödmjuk och allmänbildad och uppdaterad i ämnen som går bortom sina egna intressen. När hen står inför en situation där hen vill få en gäst att känna sig bekväm och ledig kan han eller hon anpassa diskursen i enlighet med gästens specifika intressen och hobbies. Detta innebär en naturlig förmåga att ta sig an ämnen som vid en första anblick kan te sig främmande för värden men som hen enkelt kan bemästra tack vare tidigare research och genuint intresse. När gästen är en bokälskande läslus är en god värd bekant med aktuella bästsäljare och spännande författare i ropet och kan samtala därefter. När gästen är en lekfull gamare kan värden ledigt namedroppa slots som Sweet bonanza eller diskutera klassiska casinospel som roulette eller blackjack. När gästen avslutningsvis är musikälskare kan den goda värden dra referenser till gamla och nya musikaliska verk och artister för att bredda samtalet.

Genuin värme och omtanke
Många funderar mycket på rätt bordsplacering, klädkoder och gå-bort-presenter när de tänker på vett och etikett. Dessa element är förvisso viktiga i sammanhanget men desto viktigare för den goda värden är att visa genuin värme och omtanke om sina gäster. Finns det hjärterum finns det stjärterum lyder som bekant det gamla ordspråket och det stämmer väl när det gäller värdskap. Det spelar ingen roll om du bjuder in till pampig trerätters klädd i aftonklädsel om dina gäster inte känner ett genuint engagemang och intresse från din sida. Den goda värden får alla att känna sig delaktiga, oavsett aktivitet, och fångar snabbt upp gäster som kanske står ensamma i ett hörn och som behöver bjudas in till samtal eller grupperingar. Värmen och generositeten sitter i ryggraden hos den goda värden och är inget som han eller hon behöver forcera. Det bästa eventet i hens ögon är eventet där alla känner sig välkomna och bekväma och har roligt.

Öga för detaljer
En god värd har i det goda värdskapet avslutningsvis öga för detaljer. Det innebär att han eller hon fäster uppmärksamhet vid saker och ting som andra lätt stryker förbi. I praktiken innebär det att hens gäster inte går hungriga eller törstiga för länge utan att en förfriskning erbjuds och att anvisningar om eventuell dresscode lämnas med god marginal för att ge gäster tid att förbereda sig. Det innebär även en förmåga att bjuda in till ett välstädat, mysigt och ibland dekorerat hem när det vankas bjudning, och att skapa mysfaktor i form av ljussättning, musik och samtalsämnen. Den goda värden planerar in trevliga aktiviteter under kvällens gång och vet vilken dryck som passar ihop till vilken maträtt. Han eller hon ger gästerna wifi-lösenordet så fort de kommer in och dukar upp med vackra uppläggningsfat, bestick och glas.

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *