Ett brev till Kungen och Drottningen, hur inleder vi?

Ett brev till Kungen och Drottningen, hur inleder vi?

Fråga:
Ett brev till Kungen och Drottningen, hur inleder vi? Det är ca 100 personer som är mottagare. Hur skall vi inleda och avsluta brevet?

Brevet kommer att innehålla information om orättmätigt agerande från den sociala enheten i en kommun, hur de manipulerat informationer för att sätta oss som vårdnadshavare i dålig dager, byggt på att vi är äldre som föräldrar och tillkomsten av barnen har skett genom surougatmetoden.

Jag och min hustru lider fruktansvärt då man nu har tagit våra barn och placerat dem i familjehem.

Vi kommer att göra en videofilm och hur sociala enheten har agerat, och man har undvikit varje del som en social enhet skall agera för att familjen skall må bra och barnen ska snarast återplaceras i familjens nätverk.

Tacksam för hjälp hur vi skall bygga upp detta brev.

Svar:
Ni ska som svar på er fråga om ett brev till Kungen och Drottningen, hur inleder vi, skriva ett separat brev till Kungahuset.

Innan jag fortsätter, vill jag be er notera att jag i frågan och svaret utelämnat er hemkommun, barnens åldrar och andra fakta som kan identifiera er familj.

När ni skriver till Kungen och Drottningen är det alltid formellt. Tilltal i skrift är Eders Majestäter som den korrekta inledningen.

Beskriv ert ärende och vad ni vill få uttryckt, välj tilltal Ers Majestät eller Ni i brevet. Ni avslutar med “Högaktningsfullt, NN och XX”.

Sedan kanske jag ändå ska nämna att Sveriges kung och drottning har ingen politisk makt.

Deras uppgifter är bara symboliska och representativa. De visar upp och representerar vårt land på många sätt, så deras möjligheter att påverka en myndighet, i detta fall en kommun, kommer inte att resultera i något.

Även om jag mycket väl förstår er förtvivlan, är ett överklagande till Förvaltningsrätten enda vägen att gå.

Är ni missnöjda med avgörandet från förvaltningsrätten kan ni sannolikt fall överklaga till kammarrätten. Det står i avgörandet hur ni ska göra och hur lång tid ni har på er att överklaga.

Läs mer i min artikel om skrivande >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *