Teamledaren gav present till chefen, men valde bort några av oss?

Teamledaren gav present till chefen, men valde bort några av oss?

Fråga:

Teamledaren gav present till chefen, men valde bort några av oss?

På min arbetsplats har vår nya chef utsett en ny temamledare, personen ifråga är inte utbildad som teamledare och hen är bland dom sista som blev anställd och illa omtyckt av oss andra.

Hen gör inte mycket, utan går mest runt och snackar och vill att vi ska göra hens jobb.

Hen är hård och aggressiv i tonen mot dom flesta men hen har några som hen har som favoriter och som informera hen om oss andra anställda.

Sitter ofta med chefen och pratar bakom stängd dörr och hen jobbar halvtid. Med det sagt så har vi flera andra som är utbildade teamledare på jobbet men dom fick inte frågan av chefen.

Känns som chefen ger hen fördelar på arbetsplatsen fast vi är flera som har sagt ifrån om den dåliga arbetsmiljön, och om att denna teamledare ger fördelar till sitt lilla gäng.

Oss andra pratar hen knappt med, eller informerar oss. Många har även ringt facket på grund av arbetsmiljön men inget händer.

Teamledaren och hens klick köpte en present till chefen när hon fyllde år utan att vi andra blev tillfrågade om vi ville vara med att lägga till presenten.

Till chefen till och med teamledarens dotter dök upp med presenten på arbetsplatsen och dottern jobbar inte här hos oss.

Utan teamledaren och hens lilla klick har dolt detta för oss andra, är detta verkligen okej?

Känns som inställsamhet och chefen får veta allt sladder om oss andra av teamledaren.

De som teamledaren inte tycker om hamnar långt ner och chefen verkar lyssna mycket på vad hen säger om oss andra. Vilket inte känns okej.

Svar:

Det är bara att beklaga att er chef utsett en teamledare som uppenbarligen inte förstått vad begreppet team betyder.

Låt mig först definiera en teamledare som svar på din fråga teamledaren gav present till chefen, men valde bort några av oss.

En sådan ska coacha teamet, och en bra teamledare verkar för att hjälpa medarbetarna att uppnå både sina egna och teamets målsättningar samt resultat.

Vill ni diskutera er teamledare med chefen, är det dessa punkter ni ska be ledningen redovisa. Vad åstadkommer er teamledare, vilka resultat uppnår hen?

Troligen når detta inte er chef. Men genom att ni ber om redovisade resultat från teamledaren, blir det kanske lite svårt för hen att påvisa detta.

Att denna person även gör insamlingar och utesluter delar av den grupp hen är satt att leda gör bara saken värre.

Nästa gång samlar ni andra in till något, kanske till jul. Men visa då att ni tar med de övriga, även teamledaren. Men låt inte hen vara den som överlämnar presenten, det gör ni andra gemensamt.

Varför ska ni ta med teamledaren och hens lilla “grupp”? Jo, för att visa att ni inte är lika ohyfsade. Ni kan ju framföra det genom att fråga om de vill vara med på presenten.

Har de minsta lilla hyfs, så inser de att ni agerar för ett team, utan att göra skillnad.

 

Läs mer i min artikel om bemötande på arbetet >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

1 Taknar kring “Teamledaren gav present till chefen, men valde bort några av oss?

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *