Telefonetikett – ring inte tillbaka om det saknas meddelande

Fråga:
Intressant artikel (om telefonetikett i Etiquette Letter)! Dock är jag lite konfunderad över sista stycket, att man inte ska ringa tillbaka. Jag ringer alltid tillbaka, även om personen ej talat in på svararen. Jag själv talar inte in på någons svarare, då jag inte tycker om det. Ringer personen upp mig senare, vilket är vanligt, är det bra för min del. Annars försöker jag senare.

Eller har jag missuppfattat vad du menar, Mats?

Svar:
Du har uppfattat det helt rätt. Om personen inte lämnar ett meddelande innebär det att man inte ber om att bli uppringd och att man inte vill bli kontaktad. Det är den korrekta hanteringen och man kan skapa en synnerligen otrevlig stämning om man ringer en kunde eller till en person som har ringt fel. Som jag skrev i mitt svar i artikeln är många helt omedvetna om detta och det finns också personer som blir väldigt störda över detta ständiga ringande tillbaka. Där ligger poängen, låt bli så retar du inte upp någon som du inte vet hur de tar det. Sedan har vi alla vänner och kompisar som det inte har någon betydelse för, regler är inte huggna i sten och måste följas i alla lägen. Det är riktlinjer.

Men det korrekta sättet är alltså, vill du bli kontaktad så lämna ett meddelande. Har du inte ett meddelande, ring inte tillbaka.

Läs mer om telefonetikett

Mats Danielsson, etikett- och bemötandeexpert
Etikettdoktorn

0 Taknar kring “Telefonetikett – ring inte tillbaka om det saknas meddelande

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *