Vilka bör man bjuda till sin frus 40-årsfest?

Vilka bör man bjuda till sin frus 40-årsfest?

Fråga:
Vilka bör man bjuda till sin frus 40-årsfest?

Min fru fyller 40 år och jag vill som en överraskning orda en födelsedagsfest för henne på en hyrd/abonnerad herrgård.

Jag kommer att betala för lokal, mat och musik, men tänkt att gästerna själva får betala för dricka i baren till självkostnadspris och för eget boende om man vill övernatta. Herrgården ligger en bit hemifrån.

De jag tänkt att bjuda är hennes närmsta vänner tillsammans med deras respektive och det ser ut att landa på 16 personer som kan ses som de givna gästerna.

Min fråga är, om det är “hennes” fest är det endast hennes vänner som man bör bjuda in eller är det ok att även bjuda in 3-4 av mina närmsta vänner tillsammans med respektive?

Dessa umgås hon inte själv med men gillar att träffa dem tillsammans med mig, dvs. hon har inget emot dessa 3-4 vänner på något sätt men de tillhör inte hennes “närmsta krets” som de givna gästerna gör.

Samma sak gäller om festen anordnas lite mindre informellt hemma i vårt hus istället för i en abonnerad herrgård?

Svar:
Som svar på din fråga vilka bör man bjuda till sin frus 40-årsfest blir svaret, du bjuder de du önskar ska vara med.

En fest är som en teaters regi, man deltar med nöje utifrån det som regissören planerat. Några ändringar föreslår man inte. Precis samma sak här, du avgör vilka du vill bjuda in.

Sedan blir jag samtidigt lite fundersam, är de inte alla era gemensamma vänner?

Jag hoppas jag tolkar dig fel, för inte kan hon ha åsikter om “dina” eller “mina vänner och vilka som får vara med?

Bjud in allihop, med partners! Gör det till en fest där alla har roligt och firar din fru.

Läs mer i min artikel om värdskap >> >>

Ställ din egen fråga om bemötande eller vett & etikett >>

Etikettdoktorn Mats Danielsson

Har du en fråga till Etikettdoktorn, ställ den inte i kommentarsfältet. Ställ din fråga här. Då får du även ett meddelande när din fråga besvarats. Frågor i kommentarerna kommer inte placeras i kön och ditt svar kan dröja och blir svårare för dig att hitta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *